Sjukvårdsartiklar & munskydd

Idag är jag i skrivartagen, och kanske i funderingsstadiet med. Det brukar ju börja med funderingar och sluta med skrivandet av ett inlägg, det är ju faktiskt det mest logiska. Men att skriva om sjukvårdsartiklar kanske låter lite konstigt, det är väl inget man brukar blogga om. Jag har bara haft väldigt många funderingar och en del diskussioner med mina kollegor om hur otroligt olika den är corona pandemin har verkat. Men så klart inte bara när det gäller sjukvårdsartiklar som munskydd och handsprit utan också när det gäller andra saker som byggmaterial, pooler, fritidshus, husbilar och många andra saker.

Inte bara sjukvårdsartiklar

En kompis till mig sålde sin husbil häromdagen. Dom har ägt den i tre år och kört en hel del med den, självklart har dom gjort lite fix och service på den, men när dom nu sålde den så fick dom 30% MER för den än är dom köpte den ett år innan corona. Det är inte klokt! Och det är inte bara husbilarna som har skjutit i höjden, båtar och fritidshus har gått upp runt 25% efter corona, och vi har myntat ett nytt uttryck som talar om varför det har gått upp så mycket, ”hemester”. Folk har semester hemma och då måste man tydligen köpa antingen sommarstuga, båt eller dyra husbilar annars får svensken panik. Vi lever för våra stackars ynka semesterveckor i Sverige. Vi har några månader om året som det är varmt och skönt, inte regnar och vi inte invaderas av mygg och knott som annars gör det omöjligt för svensken att njuta av sommarvärmen. Allt detta ska slå in under tre till fyra veckor om året, när vi är lediga. Annars får sjukvården häcken full under hösten och vintern med människor som lider av depressioner och självmord. Den här pandemin har både ställt till det men samtidigt öppnat upp andra vägar vi inte trodde var möjligt.