Boka flyttfirma i Stockholm – Inköpslista flytta hemifrån

När du väl har bokat flyttfirma i Stockholm och är på gång att börja packa så kan det vara bra att få några tips om vad du inte får glömma!! Så denna vecka har vi på bloggen tagit fram en lista på 20 saker du inte får flytta utan. Allt för att din flytt till Stockholm ska bli så enkel och smidig som möjligt.

  1. Städredskap

Är man ung (vilket även jag, tror det eller ej varit), så kanske inte städredskap står högst upp på prioriteringslistan över inköp. Mitt tips är däremot att du innan gör något annat faktiskt inhandlar detta, eftersom just första veckorna i lägenheten blir extra smutsiga och då är det viktigt att ha städredskap att tillgå.

  1. Burkmat

Burkmat är perfekt, då det håller sig länge i ditt skafferi utan att bli dåligt. Burkmat är även ett mycket kostnadseffektivt alternativ att inhandla för din studentbudget och du kan laga många olika spännande maträtter för detta.

  1. Toapapper

Toapapper ja! Detta var något som jag alltid slarvade med i mina ungdomsår. Inte heller detta stod någon gång högt upp på min lista över saker som var tvungen att inhandlas varje vecka. Det var ju inte så att jag inte handlade detta, men ibland slarvade jag. Mitt tips är därför: handla detta varje vecka, så att du inte hamnar i tråkiga situationer!

  1. Internet

Först men inte minst, skaffa internet redan innan du flyttat in i lägenheten. Detta på grund av att nästan alla dina vardagstjänster löses genom en internetuppkoppling. Du kan ju självklart redan innan flytten kolla om det finns internet att tillgå i huset utan att du behöver göra något. Men finns detta inte, så bör du innan flytt som sagt beställa detta. För vem vill liksom vara utan internet den dagen de tillträder internet?

  1. Tv – licens

Nu kommer vi till de tunga sakerna på listan: nämligen tv – licens! Trots att det finns ett stort mörkertal av människor i Sverige inte vill betala sin TV-licens, så är detta något mycket viktigt att göra, eftersom annars får inte staten några pengar. Får inte staten några pengar, kan vi heller inte få tillgång till de fantastiska tv-programmen som SVT producerar. Ring som sagt första dagen du flyttat in och berätta att du har tv.

  1. Parkeringsplats åt bilen

Ett vanligt misstag som ungdomar gör vid införskaffandet av deras lägenhet är att de glömmer ta reda om det finns möjlighet att parkera deras bil någonstans nära bostaden. När de sedan väl står med nycklarna i handen och frågar efter parkeringsplats inser de fort att det inte finns några parkeringsplatser att tillgå. Kolla som sagt alltid upp även detta innan du flyttar!

  1. Barskåp

Har ni fest eller? Du kommer kunna svara ja på denna fråga lättare om du direkt vid inflyttandet till den nya lägenheten införskattar ett stort barskåp. Tendensen är ofta den att skaffar man inte barskåp direkt vid inflyt, så brukar det sluta med att man inte skaffar detta alls.

  1. Blommor

Blommor är en grundläggande sak som tillför din bostad visuell trivsel. Blommar får dig dessutom att känna dig mindre ensam, då dessa passar utmärkt som sällskap för dig. En blomma är med andra ord både perfekt som sällskap som

  1. Rengöringsmedel till toaletten

Att rengöra toaletten är en av de mest grundläggande sakerna du som nyinflyttad till din lägenhet ska göra. Skaffa därför förstklassiga rengöringsmedel med doft. Dessa kommer att få din lägenhet att dofta extra gott – men det viktigaste: din toa kommer att dofta extra gott på alla fronter.