Mitt företag säljer affärssystem molnet

På det företag jag jobbar på är vi många som jobbar på distans, då vi ofta är ute och möter våra kunder, nya som gamla. När vi träffar våra kunder pratar vi om det affärssystem som vi säljer. Det affärssystem som vi säljer kan bäst beskrivas med två ord, affärssystem molnet. Med det menas att vårt affärssystem är molnbaserat, allt finns på en server tillsammans med andra kunders affärssystem, istället för på en egen server eller dator.

Det molnbaserade affärssystemet är att föredra framför ett fysiskt affärssystem då det genom molnet går att komma åt systemet vart man en är. Det enda man behöver göra är att ställa in så att den IP-adress som datorn man försöker komma åt har tillåtelse att komma åt systemet. Utan IP-blockering kan vem som helst logga in, vilket leder till större risk för att någon som inte har behörighet (som en hackare) går in i affärssystem och förstör eller stjäl ovärderliga uppgifter. Om kunduppgifter läcks ut kan företaget riskera att bli stämda för oaktsamhet.

Med det sagt bör våra kunder inte vara rädda för att använda vårt molnbaserade affärssystem. Vi ser alltid till att IP-blockera alla system och självklart öppnar vi inte upp dem utan att först prata med våra kunder om ny behörighet.